Wie zijn wij?


Wij zijn familie Koops-Siebring. Ons bedrijf is gevestigd in Eexterveen, dit ligt in het noordoosten van Drenthe.

In de herfst van 1988 zijn Geert en Aly begonnen met het houden van enkele Piemontese runderen. Het vleesras onderscheidt zich o.a. door een laag cholesterol gehalte en fijn vleesdraad. Elk jaar werd de veestapel uitgebreid. Na enkele jaren zijn we gestart met huisverkoop van ingevroren vlees.
IMG_5274
Vervolgens konden we natuurland in het Hunzedal pachten van stichting Het Drentse Landschap. Hier worden onze Piemontesen van 1 mei tot 1 november geweid.

Sinds 2014 is Roelof toegetreden tot de maatschap. In datzelfde jaar werden de plannen voor een nieuwe stal gerealiseerd. We wilden graag een stal waarbij onze koeien veel comfort hebben en gezamenlijk gehouden kunnen worden op een natuurlijke ondergrond, waardoor we uitkwamen op een potstal. Dit is een stal waarbij de koeien op stro liggen. In het geval van zoogkoeien is dit in onze ogen de beste keuze. Omdat onze boerderij een provinciaal monument is, waren niet alle opties mogelijk. Daarom hebben we gekozen voor een Roundhouse.

De natuurlijke ronde vorm dateert reeds uit de Bronstijd. In dit stalconcept is de ronde vorm verder geoptimaliseerd met behulp van moderne materialen en technieken. Het resultaat is een stalconcept waarin dierwelzijn, werkgemak en kostenefficiƫntie de hoofdlijnen vormen.
In het midden van de stal is een separatieruimte. Door middel van hekken kunnen de koeien eenvoudig van de ene naar de andere sectie worden gestuurd. Het separeren is veel minder bewerkelijk en bovendien veiliger dan het vangen en opstallen in ouderwetse grupstallen. Zoals de wijzers van een klok worden de koeien eenvoudig verplaatst. Tevens kunnen de dieren in de seperatieruimte gezet worden zodat veilig instrooien of uitmesten van de hokken mogelijk wordt.

Het open karakter van een Roundhouse geeft bovendien een heldere werk- en leefomgeving voor mens en dier. Beide aspecten dragen bij aan een gezond stalklimaat en een uitstekend diercomfort. Een hele mooie ontwikkeling zowel voor ons, de veestapel en voor ons dorp Eexterveen waarbij door middel met deze bijzondere stal wij onze verkoop een heel duidelijk en maatschappelijke functie uitdragen en daarmee het boerenbedrijf willen laten zien!

Nieuwsgierig

Wilt u een kijkje nemen bij onze koeien in het natuurgebied of op de boerderij? Of bent u nieuwsgierig geworden naar onze producten? Bel ons dan gerust voor een afspraak of kom eens langs wanneer u in de buurt bent. Wij zijn gemakkelijk te bereiken. U bent van harte welkom!