De koeien


De Piemontees is van oorsprong een Italiaans vleesras uit de provincie Piemonte, in het noorden van Italië. De naam betekent letterlijk ‘aan de voet van de bergen’ in het Italiaans. De koeien hebben een grijs-witte vacht en hebben zwarte accenten aan oogharen, oren, staartkwast, klauwen en de punten van de hoorns.

Het ras heeft een gespierd uiterlijk en een rustig karakter, kan gemakkelijk oud worden en de kalveren komen probleemloos via de natuurlijke weg ter wereld. De Piemontees levert een superieure vleeskwaliteit: fijne vleesdraad, erg malse biefstuk, weinig vet en zeer cholesterol arm; slechts 48,5 mg per 100 gram.

Cholesterol per 100 gram

  • Rund 73 mg
  • Varken 79 mg
  • Kip 76 mg
  • Vis 52 mg
  • Piemontees 48,5 mg

Hunzedal

Onze koeien grazen in de weideperiode in het weiland en om de boerderij en in het natuurgebied Hunzedal van Stichting Het Drentse Landschap, wat gelegen is achter onze boerderij. Hier krijgen onze koeien alle bewegingsvrijheid en natuurlijke, gezonde voedingstoffen binnen om zich zo natuurlijk mogelijk te ontwikkelen.

De dieren kunnen zich van voorjaar tot najaar prima alleen buiten redden. In de winter maanden staan onze koeien in een ruime potstal en worden deze gevoerd met voer van eigen grond, dit maakt ons zelfvoorzienend en hierdoor behouden wij een eigen kringloop op het bedrijf.

Het gebied is voor iedereen toegankelijk en doordat de koeien los rondlopen in het gebied, zijn deze tevens zeer benaderbaar voor u als bezoeker van het Hunzedal. Ze zijn erg nieuwsgierig en laten zich gewillig aaien! In het Hunzedal treft u naast onze koeien een breed scala aan andere bewoners van het natuur gebied aan, onder andere: bevers, eenden, ooievaars, reeën, reigers, vissen, weidevogels, e.d.